Израелските сили за отбрана и Израелската агенция за сигурност  заявиха,

...
Израелските сили за отбрана и Израелската агенция за сигурност  заявиха,
Коментари Харесай

Израел съобщи, че за един месец са задържани 500 терористи

Израелските сили за защита и Израелската организация за сигурност  заявиха, че са заловили над 500 терористи от " Хамас " и " Ислямски джихад " през последния месец, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1231
От хванатите 350 са членове на ръководещата в Газа организация " Хамас ",  а 120 - на съдружника на " Хамас " -   " Ислямски джихад ". Около 140 бойци са били хванати след края на едноседмичното преустановяване на огъня при започване на месеца.

" Някои от терористите бяха хванати, до момента в който се криеха в цивилен обекти, здания, учебни заведения и убежища ", се споделя в изказването армията и службата за сигурност. 

" Разузнаването е предоставило информация, която е спомогнала за локализирането на спомагателни терористи, както и за сигурността на израелските сили ", се добавя в изказването.

Войната в линията Газа беше провокирана от най-голямото кърваво нахлуване в историята на Израел, осъществено от терористи от " Хамас " и други групировки на 7 октомври. Тогава бяха убити към 1200 души. Други 240 бяха взети за заложници, някои от които бяха освободени по време на късото преустановяване на огъня.

В отговор на нападението от 7 октомври Израел стартира масирани въздушни удари по линията Газа, последвани от сухопътна атака, която стартира в края на октомври. Оттогава насам в бомбардировките са починали над 18 200 души в линията Газа, съгласно данни на следеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР